Presentasjon av VR og AR i undervisning

VR og AR var på agendaen på fagdagen med lærere fra hele Agder i oppstarten av 2022. Kvinesdal sin satsning ble presenterte av Svein Skårdal, Veronika Nygård og Siv Anna Elve. Gjennom 2021 har elever med helse og sosialfag på Kvinesdal VGS regelmessig kommet til KvinaVITA for å lære om teknologi mot helse og omsorg.

Elever og ansatte ved Kvinesdal VGS tester ut Oculus Quest og HoloLens

Kurset og undervisningen har fokusert på kritiske helsefaglige prosedyrer i VR med Oculus 2, utforsking av anatomi som hologram gjennom AR i HoloLens 2 og velferdsteknologi både digitalt og fysisk med mer. Et samarbeid mellom skole, kommune og privat sektor. Åpen omsorg i Kvinesdal kommune satser på teknologi og skal implementere dette inn i tjenesten hvor det er hensiktsmessig i løpet av året som kommer nå. Det gode samarbeid Making View og Fynd Reality på applikasjon og utvikling fra privat sektor vil fortsette. Fokuset vil konsentrere seg mot somatisk helse og psykisk helse.

Åpen omsorg og rehabilitering utforsker det nye omsorgssenteret som bygges i VR

Videre har et samarbeid mellom Kvinesdal kommune og Flekkefjord VGS. avdeling Kvinesdal gjennom 2021 vært enormt spennende. Det å knytte en bro fra skole til arbeid er verdifullt for Kvinesdal. Det å også jobbe med private aktører som kan programmering og utvikling av programvare basert på våre behov i kommune er spennende.

Tilbakemelding fra elevene er at de syns dette er veldig gøy og lærerikt. Læringsutbytte fra trening i VR er noe de aldri glemmer, et motiverende alternativ til klasseromsundervisning. Elevene ser også hvordan vi jobber med teknologi i kommunen. Dette gjør at vi får motiverte og flere arbeidere i fremtiden og gjør at Kvinesdal er en attraktiv bygd der folk kan studere, jobbe og bo. Kvinesdal kommune får samtidig erfaring med ny teknologi og kan implementerer det i tjeneste fortløpende. Dette er viktig fordi helse og omsorg krever omstillinger og økt bruk av teknologi på smarte måter for imøtekomme behovet vi ser i fremtiden.

Denne satsningen er noe vi alle gleder oss til å jobbe videre i året som nå kommer.

Riktig godt nytt år!

Previous
Previous

Veiledningcafe

Next
Next

KrF besøker KvinaVita